Op een dag vind je een vacature die helemaal op jouw lijf geschreven is. Dan wil je natuurlijk uitpakken met een knaller van een cv. Met deze 8 tips van ellis.security zal je er ongetwijfeld in slagen om je potentiële werkgever te overtuigen om voor jou te kiezen d.m.v. je cv!

  • Kies een recente foto van jezelf – Hoe binnen handbereik die prachtige vakantiefoto ook ligt, doe het niet! Ga voor een recente foto met een neutrale achtergrond. Heb je die niet? Trek erop uit met een vriend(in) om dé perfecte foto te nemen. Steek hier zeker tijd in.

  • Wees eerlijk – Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar houd dit steeds in het achterhoofd wanneer je je cv opstelt. Overdrijf niet met je kennis over bepaalde tools zoals Excel of Photoshop, want je valt vroeg of laat ongetwijfeld door de mand. Lieg niet over je talenkennis, interesses en vaardigheden. Eerlijkheid duurt het langst, ook in een relatie met je (potentiële) werkgever.

  • Gebruik een oneliner – Stuur niet steeds hetzelfde cv! Het is belangrijk om je cv aan te passen aan de functie waarvoor je solliciteert. Dat kan simpelweg door een oneliner bovenaan je cv. Licht ook kort toe naar wat voor job je op zoek bent. Als het gevraagde profiel perfect tweetalig dient te zijn, kan je daar bijvoorbeeld op inspelen door te schrijven: ‘Sociaal werkster met goede talenkennis op zoek naar eerste functie binnen de veiligheidssector’.

  • Maak een eigen huisstijl – Het komt ongelofelijk professioneel over als je dezelfde lettertypes, kleuren en opmaak hanteert, zowel voor je cv als je motivatiebrief. Durf dit ook door te trekken naar je sociale mediakanalen zoals LinkedIn en Twitter. Als je niet goed weet hoe je hier moet aan beginnen, komt Canva als geroepen: een gratis programma dat templates voor cv’s aanbiedt! Ook op het jobplatform van ellis.security kan je een handige template terugvinden, wat een mooie versterking kan zijn van je huidige cv. Dit ellis.cv werd specifiek voor én door de veiligheidssector ontwikkeld. 

  • Vermijd clichés – Ben je leergierig, creatief en een teamplayer? Super, maar dit zijn clichés en lezen recruiters (bijna) elke dag. Je somt beter concrete prestaties en persoonlijke karaktereigenschappen op. Vragen die je hierbij kunnen helpen zijn: Op welk vlak ben je creatief? Op welke manier werk je ordelijk? In welk opzicht ben je flexibel?

  • Inhoud is key – Opmaak is één ding, maar de inhoud van je cv blijft het allerbelangrijkste. Contactgegevens (telefoonnummer, woonplaats en e-mailadres), studies, werkervaring(en) en je skills zijn essentieel. Je vermeldt best de vaardigheden / prestaties die relevant zijn voor het gevraagde profiel. Werkgevers zijn ook geïnteresseerd in jou als persoon, dus probeer al een tikkeltje van je persoonlijkheid mee te geven in je cv d.m.v. enkele (professionele) interesses en/of hobby’s te vermelden.

  • Doe iets unieks – Opvallen doe je door iets unieks te doen. De vraag is dan: wat?! Presenteer jezelf d.m.v. een PowerPointpresentatie, een kleurrijke mindmap of een video. Zo maak je je sollicitatie toch iets persoonlijker en levendiger. Bovendien zal het je potentiële werkgever zeker bijblijven! Uiteraard kies je best een presentatievorm waarbij je jezelf goed voelt!

  • Ga naar ‘Mijn ellis.cv’ – Een extra hulpmiddel om je sneller aan een job binnen de veiligheidssector te helpen? Op de website van security hebben we iets speciaal voor jou ontworpen: ‘Mijn ellis.cv’, waar je een digitale cv kan aanmaken. Daarbij is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie in te vullen: voeg je behaalde certificaten toe, je niveau betreffende talen, je skills, enz. Op die manier kunnen we je vacatures aanreiken die in lijn liggen met jouw kennen en kunnen.

En als je denkt: ‘Hij is af!’ test je hem best eerst vooraleer je hem doorstuurt naar je potentiële werkgever. Laat je cv herlezen door je beste vriend(in) of een familielid (want schrijffouten zijn een afknapper). Wie weet ontbreekt er voor hen nog een cruciaal gegeven dat jij over het hoofd zag.

Hopelijk kunnen deze tips de kans vergroten om uitgenodigd te worden voor een kennismakingsgesprek. Veel succes met solliciteren!

ellis.security heeft waardevolle partners

ellis.security ondersteunt