Kazi is een intuïtieve, academisch gevalideerde tool die meteen inzicht geeft in de belangrijkste verwachtingen en werkattitude van elke werknemer, om mismatches te vermijden en het engagement te verhogen.

 

De basis van de Kazi tool ligt bij ondernemer en MBA Professor Nikolaas Bellens en een team van digitale en HR-experts. Een dreigende 2e burn out zette hem ertoe aan om na te denken over de energiebalans in een job. Hij stelde vast dat, zelfs in een war on talent, nog steeds wordt gekozen voor een conservatieve benadering. De sollicitant wordt nml. gevraagd: “Wat KAN je?” waardoor een gesprek ontstaat over diploma’s, certificaten en ervaring. Terwijl de vraag: “Waar HOU je van? Hoe ziet jouw ideale job eruit?” initieert om zijn onderliggende behoefte en verwachtingen bespreekbaar te maken. Een fundament om tot engagement en verbondenheid
te komen.

Kazi tool

Kazi is een zelfinschattingstool die bestaat uit een 61 vragen. Het resultaat toont de meest dominante talenten en rollen die in een job aanwezig moeten zijn om een goede match te vormen tussen werknemer en de in te vullen functie.
Enerzijds onthult de tool wat jobinhoudelijk en qua omgevingsfactoren belangrijk zijn. Anderzijds welke rollen het meest energie opleveren.

Resultaat

Kazi is een intuïtieve en laagdrempelige gevalideerde tool. Het beschrijft:

  1. 8 teamrollen, onderverdeeld in operationele rollen en leidinggevende rollen.
  2. 6 profielen met 19 onderliggende werkwaarden.

Achtergrond

Met de Kazi tools maakt Nikolaas Bellens het tot zijn missie om het aantal mismatches te verminderen. Onderzoek wijst nml. uit dat 85% van de medewerkers zich niet geëngageerd (Gallup) voelt en 40% van de nieuwe medewerkers in het 1e jaar al uitkijkt naar een nieuwe job (SD Workx) omwille van een mismatch tussen de persoonlijke waarden en de bedrijfswaarden. Hij ontwikkelde in samenwerking met Student.be en Microsoft, een intelligente, digitale tool om de gewenste werkwaarden en teamrollen van medewerkers scherp te krijgen.

Onderzoek

Kazi werd opgericht in 2015, waarna de tool binnen een IWT-VLAIO onderzoeks- & ontwikkelingsproject werd ontwikkeld en academisch gevalideerd in samenwerking met:

Thomas More Mechelen Antwerpen
Academici

Thomas More’s Psychodiagnostisch Centrum
Actief op het vlak van toegepast wetenschappelijk onderzoek

Memori
Studiecentrum voor marketing & communicatie

Hura
Professionele partner in outplacement, loopbaancoaching en talentmanagement.

Riverrun
Partner voor ​​overheden, bedrijven, financiële instellingen, investeerders en non-profitorganisaties waar strategie, financiën en organisatie elkaar ontmoeten.

 

Gelijkaardige kazi berichten

ellis.security heeft waardevolle partners

ellis.security ondersteunt